KL5 Kuchnia letnia / Bud. gospodarczy
KL5 kuchnia letnia z pom. gospodarczym, WC i tarasem W przypadku ubiegania się o pozwolenie na budowę projekt nosi nazwą budynku gospodarczego. W części opisowej projektu znajduje się...
Powierzchnia użytkowa | 20.85 m² |
+ taras | 20.37 m² |
Min. wymiary działki długość x szerokość | 13.38 x 14.52 m |
Dostępne technologie | murowana, szkieletowa |
Rzuty i przekroje
Wariant A - rzut przyziemia
Nr | Nazwa | Pow. użytkowa [m²] | Pow. netto [m²] |
---|---|---|---|
3. | Pom. gospodarcze | 3.97 | 0 |
1. | Biesiadzisko ogrodowe | 15.48 | 0 |
2. | WC | 1.4 | 0 |
Suma | 20.85 | 0 | |
4. | Taras | 20.37 | 0 |
Suma | 20.37 | 0 |
Wariant B - rzut przyziamia
Nr | Nazwa | Pow. użytkowa [m²] | Pow. netto [m²] |
---|---|---|---|
1. | Biesiadzisko ogrodowe | 16.24 | 0 |
2. | WC | 1.47 | 0 |
3. | Pom. gospodarcze | 4.11 | 0 |
Suma | 21.82 | 0 | |
4. | Taras | 20.46 | 0 |
Suma | 20.46 | 0 |
Przekrój a-a
Dane techniczne
Powierzchnia użytkowa + taras | 20.85 m² 20.37 m² |
Powierzchnia zabudowy | 27.21 m² |
Powierzchnia kondygnacji netto | 0.00 m² |
Powierzchnia całkowita | 27.21 m² |
Kubatura | 84.00 m³ |
Kąt nachylenia dachu | 3° |
Wymiary budynku długość x szerokość | 6.52 x 7.38 m |
Wysokość budynku | 3.68 m |
Min. wymiary działki długość x szerokość | 13.38 x 14.52 m |
Dach | płaski |
Ilość pomieszczeń | 4 |
Opis i technologia projektu
KL5 kuchnia letnia z pom. gospodarczym, WC i tarasem
W przypadku ubiegania się o pozwolenie na budowę projekt nosi nazwą budynku gospodarczego. W części opisowej projektu znajduje się pomieszczenie gospodarcze z funkcjami aneksu kuchennego.
Wariant A
Drzwi do pomieszczenia gospodarczego znajdują się bliżej frontowej ściany domu.
Wariant B
Drzwi do pomieszczenia gospodarczego zostały przeunięte.
Chcesz zapoznać się z pozostałymi projektami naszych kuchni? KOLEKCJA KUCHNI LETNICH
Projekt składa się z części architektonicznej, konstrukcyjnej, wewnętrznej instalacji elektrycznej i sanitarnej. W projekcie załączone są podstawowe zestawienie stali, drewna i stolarki okienno-drzwiowej. Do projektu dołączamy bezpłatną zgodę na wprowadzenie zmian, oświadczenie projektantów o wykonaniu projektu zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami oraz kserokopie uprawnień projektantów wraz z aktualnym wpisem do izby. W przypadku zamówienia projektu w technologii lekkiej, drewnianej konstrukcji szkieletowej, powierzchnia użytkowa budynku jest o około 7% większa.
- powierzchnia użytkowa (z werandą) -41,22m2
- kubatura - 84,00m3
- ściany zewnętrzne nośne murowane grubości 25cm
- wszystkie ściany wykonane pustaków ceramicznych "POROTHERM"
- wysokość budynku 3,68m
- dach jednospadowy 3°
- więźba dachowa drewniana
- pokrycie dachu - gont bitumiczny lub papa
W projektach rekomendujemy: produkty Porotherm, Koramic, Terca firmy Wienerberger; bramy, napędy i drzwi marki Hörmann; okna połaciowe VELUX; systemy ociepleń TermoOrganika; systemy grzewcze Viessmann.
Szczegóły dotyczące poszczególnych przegród znajdziesz we wpisie Technologie
Każdy z 6 egzemplarzy (3 projekty architektoniczno-budowlane i 3 projekty techniczne) zamówionego u nas kompletu dokumentacji architektoniczno-konstrukcyjnej z branżami jest zaplombowany. Więcej informacji o plombach znajdziesz tu - Dlaczego plombujemy dokumentację?
By upewnić się, czy projekt pasuje do warunków zabudowy Twojej działki lub do wytycznych planu miejscowego zamów rysunki szczegółowe (pod rzutem) oraz przedstaw je lokalnemu projektantowi adaptującemu (możesz skorzystać z pomocy naszych przedstawicieli).
Zestawienia materiałów
Technologia murowana tradycyjna | |
Stal | 525.35 kg |
Drewno | 2.301 m³ |
Dach | 25.12 m² |
Do pobrania | Zestawienie stali Zestawienie drewna Zestawienie stolarki |
Kosztorys orientacyjny brutto
Stan zerowy | 6338 zł |
Stan surowy | 13944 zł |
Roboty wykończeniowe wewnętrzne | 8834 zł |
Roboty wykończeniowe zewnętrzne | 3684 zł |
Instalacje i przyłącza | 6814 zł |
Suma | 39615 zł |
Podobne projekty
KL11 Kuchnia letnia / Bud. gospodarczy
KL9 Kuchnia letnia / Bud. gospodarczy
KL5 Kuchnia letnia / Bud. gospodarczy
KL4 Kuchnia letnia / Bud. gospodarczy
KL1 Kuchnia letnia / Bud. Gospodarczy